Anadolu Ajansı (21 Ekim 2021)
Mehmet Şah YILMAZ ve Fuat KABAKÇI
Ermeni terör örgütlerinin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucu çok sayıda Türk diplomat ve yakını şehit olurken, Paris Büyükelçisi İsmail Erez'le beraber şehit edilen şoförü Talip Yener'in ağabeyi, acılarının hale taze olduğunu söyledi.
[…]
Avrasya İncelemeleri Merkezinden misafir araştırmacı Maxime Gauin, Paris’te Ermeni terör örgütü JCAG tarafından katledilen şehit diplomat İsmail Erez’in hedef alınmasının nedenlerine ilişkin, Erez’in Paris’e büyükelçi olarak atanmasının üzerinden 1 yıl geçmeden Fransa'daki akademik ve diplomatik çevrelerde geniş bir etki alanı oluşturması olduğunu belirtti.
Gauin "Erez’e suikastın düzenlenmesinin nedenlerinden en önemlisi onun kısa sürede sağladığı başarısıydı. Ayrıca Erez, Paris’e atanmadan önce Türk Dışişleri Bakanlığında Genel Sekreter konumundaydı ki bu JCAG’ın onu yurt dışındaki en üst düzey diplomat olduğu için hedef aldığını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.
ASALA ve JCAG adlı Ermeni terör örgütlerinin ortak amacının Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı toprak iddialarını desteklemek ve Türk hükümetini bu iddialarla ilgili müzakere masasına oturtmaya zorlamak olduğunu kaydeden Gauin, daha sonraki dönemlerde ise tazminat iddialarının ön plana çıktığını söyledi.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
THE ROHINGYA: VICTIMS OF HISTORICAL PREJUDICE AND CONFLICTING DEFINITIONS
Teoman Ertuğrul TULUN 28.10.2017 -
BLOG: TÜRK DÜNYASI YÜKSELİŞTE: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ZİRVESİ - 28.12.2021
Deniz ÜNVER 28.12.2021 -
ANNAN PLANI DÖNEMİNİ HATIRLADIM
Ata ATUN 31.05.2015 -
BMGS GUTERRES’İN 5+1 KIBRIS KONFERANSI HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI VE DEĞERLENDİRME - 31.01.2021
Tugay ULUÇEVİK 03.02.2021 -
İRAN’IN NÜKLEER TESİSİNDE PATLAMA (3/4)
Ata ATUN 03.02.2013
