Anadolu Ajansı (21 Ekim 2021)
Mehmet Şah YILMAZ ve Fuat KABAKÇI
Ermeni terör örgütlerinin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucu çok sayıda Türk diplomat ve yakını şehit olurken, Paris Büyükelçisi İsmail Erez'le beraber şehit edilen şoförü Talip Yener'in ağabeyi, acılarının hale taze olduğunu söyledi.
[…]
Avrasya İncelemeleri Merkezinden misafir araştırmacı Maxime Gauin, Paris’te Ermeni terör örgütü JCAG tarafından katledilen şehit diplomat İsmail Erez’in hedef alınmasının nedenlerine ilişkin, Erez’in Paris’e büyükelçi olarak atanmasının üzerinden 1 yıl geçmeden Fransa'daki akademik ve diplomatik çevrelerde geniş bir etki alanı oluşturması olduğunu belirtti.
Gauin "Erez’e suikastın düzenlenmesinin nedenlerinden en önemlisi onun kısa sürede sağladığı başarısıydı. Ayrıca Erez, Paris’e atanmadan önce Türk Dışişleri Bakanlığında Genel Sekreter konumundaydı ki bu JCAG’ın onu yurt dışındaki en üst düzey diplomat olduğu için hedef aldığını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.
ASALA ve JCAG adlı Ermeni terör örgütlerinin ortak amacının Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı toprak iddialarını desteklemek ve Türk hükümetini bu iddialarla ilgili müzakere masasına oturtmaya zorlamak olduğunu kaydeden Gauin, daha sonraki dönemlerde ise tazminat iddialarının ön plana çıktığını söyledi.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
KIBRISLI RUMLARIN BİZANS ENTRİKALARI - KIBRIS POSTASI - 22.02.2019
Ata ATUN 25.02.2019 -
THE TREATY OF AMSTERDAM - 25 YEARS ON - EU OBSERVER - 03.06.2022
Jaap HOEKSMA 09.06.2022 -
AB’NİN BALKANLARDA TÜRKİYE ENDİŞESİ - YENİ ADANA - 15.11.2022
Hasan Sevilir AŞAN 17.11.2022 -
PENCE’S REMARKS ON GEORGIA’S NATO ACCESSION SHOW INCONSISTENCY: EXPERT (Turgut Kerem Tuncel-AVIM Senior Analyst)
Kamila Aliyeva 04.08.2017 -
GÜNEY KAFKASYA BÖLGESİNDE GÜVENLİK SORUNU
Ehtiram AŞIRLI 12.12.2016
