
Medya Günlüğü (26 Nisan 2025)
Gürsel DEMİROK
“Kuzenimin eşi Ermeni’ydi. Kayınpederi, ‘Ermeni olaylarını bizimkiler başlattı. Bizler onlar yüzünden mağdur olduk. İzmit’te yaşıyorduk onların yüzünden İstanbul’a taşınmak zorunda kaldık. Emperyalist devletlerin maşası oldular bizimkiler’ diye anlatırdı.”
1915 olayları ve Türkiye-Ermenistan ilişkileri üzerine bir yazı kaleme aldığımı söylediğim bir dostumun ifadeleri bunlar. 1915’te yaşananlara ilişkin iki ülkenin yaklaşımları farklı. Gerçek, Ermeni yurttaşımızın ifadelerinde saklı. Bu yurttaşımızın açık yüreklilikle dile getirdiği gerçeği Ermenistan ve diaspora Ermenileri kabule yanaşmamakta. Keza Ermenileri maşa olarak kullanan dünün emperyalist devletleri.
Ermeni yurttaşımızın, “bizimkiler başlattı” dediği Ermeni olaylarının tarihçesi özetle şöyle:
Osmanlı İmparatorluğu, yönetimi altındaki farklı kültürlere, farklı dinlere asırlar boyu saygı ve hoşgörü ile yaklaşmıştır. Bu çerçevede Osmanlı bürokrasisinde çok sayıda Ermeni görev almıştır. Dışişleri ve Maliye bakanlıkları gibi önemli kurumlarda üst düzey mevkiler kimi zaman Ermenilerce üstlenilmiştir. Ermenilerin, diğer gayrimüslim azınlıklar gibi, hak ve özgürlükleri teminat altına alınmıştır.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız: https://medyagunlugu.com/ermeni-olaylarini-bizimkiler-baslatti/
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
ERMENİLER VE SURİYE – 1915 VE 2013
Jeremy SALT 30.12.2013 -
EXCLUSIVE INTERVIEW WITH PRIME MINISTER OF TRNC: 'THE FEDERAL SOLUTION' CANNOT GO BEYOND A DREAM - UNITED WORLD - 20.07.2020
Mehmet PERİNÇEK 23.07.2020 -
ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ WASHINGTON'UN GÜNEY KAFKASYA SİYASETİNİ NASIL ETKİLEYECEK?
Turgut Kerem TUNCEL 08.11.2016 -
İRAN’IN NÜKLEER TESİSİNDE PATLAMA (3/4)
Ata ATUN 03.02.2013 -
DUMA SEÇİMLERİ ÖNCESİ RUSYA’DA SON DURUM-Halit GÜLŞEN
- 27.10.2011
