
Anadolu Ajansı (21 Ekim 2021)
Mehmet Şah YILMAZ ve Fuat KABAKÇI
Ermeni terör örgütlerinin düzenlediği silahlı ve bombalı saldırılar sonucu çok sayıda Türk diplomat ve yakını şehit olurken, Paris Büyükelçisi İsmail Erez'le beraber şehit edilen şoförü Talip Yener'in ağabeyi, acılarının hale taze olduğunu söyledi.
[…]
Avrasya İncelemeleri Merkezinden misafir araştırmacı Maxime Gauin, Paris’te Ermeni terör örgütü JCAG tarafından katledilen şehit diplomat İsmail Erez’in hedef alınmasının nedenlerine ilişkin, Erez’in Paris’e büyükelçi olarak atanmasının üzerinden 1 yıl geçmeden Fransa'daki akademik ve diplomatik çevrelerde geniş bir etki alanı oluşturması olduğunu belirtti.
Gauin "Erez’e suikastın düzenlenmesinin nedenlerinden en önemlisi onun kısa sürede sağladığı başarısıydı. Ayrıca Erez, Paris’e atanmadan önce Türk Dışişleri Bakanlığında Genel Sekreter konumundaydı ki bu JCAG’ın onu yurt dışındaki en üst düzey diplomat olduğu için hedef aldığını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.
ASALA ve JCAG adlı Ermeni terör örgütlerinin ortak amacının Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı toprak iddialarını desteklemek ve Türk hükümetini bu iddialarla ilgili müzakere masasına oturtmaya zorlamak olduğunu kaydeden Gauin, daha sonraki dönemlerde ise tazminat iddialarının ön plana çıktığını söyledi.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
ECONOMIC COOPERATION ORGANIZATION: CURRENT SITUATION AND PROSPECTS
Özge Nur ÖĞÜTCÜ 15.03.2017 -
PENCE’S REMARKS ON GEORGIA’S NATO ACCESSION SHOW INCONSISTENCY: EXPERT (Turgut Kerem Tuncel-AVIM Senior Analyst)
Kamila Aliyeva 04.08.2017 -
TURKEY HAS BEEN MALIGNED BY EUROPEAN PUBLIC OPINION - THE DAILY TELEGRAPH - 25.04.2018
Ed WEST 25.04.2018 -
ERMENİSTAN TÜRKİYE İLE UZLAŞMAK İSTEMEKTE MİDİR? - DİPLOMATİK GÖZLEM - NİSAN 2019
Alev KILIÇ 04.04.2019 -
EUROPE’S CHANCE FOR PEACE IN THE SOUTH CAUCASUS - NEW EUROPE - 23.11.2021
Robert M. CUTLER 26.11.2021